Nauwkeurig energiedatabeheer, bakken efficiƫntie

 

Al meer dan 50 jaar lang staat Didak Injection uit Grobbendonk garant voor onberispelijk spuitgietwerk in de meest uiteenlopende sectoren: van automotive en huishoudtoestellen over machinebouw tot gezondheidszorg. Dankzij een sterk geautomatiseerde productieomgeving met focus op zowel kwaliteit als rendement ziet ook de toekomst van het bedrijf er veelbelovend uit. In de productieafdeling voor veilingbakken installeerde Integrator CDC Automatisatie een efficiënte oplossing voor energiemanagement en data-integratie met technologie van Siemens.

Businessuitdaging


• Het opwarmen en vervolgens afkoelen van kunststof maakt van spuitgieten een erg energie-intensieve activiteit. Door de stijgende prijzen neemt energie een steeds groter aandeel in van de totale productiekost. Om concurrentieel te blijven en de verkoopprijs correct te laten mee-evolueren, wou Didak een precies beeld van het energieverbruik per shot.

Technische uitdaging


• Die energiemeting maakt deel uit van een project rond kostprijsbepaling en optimalisatie dat in verschillende fases verloopt:
Fase 1: Het bepalen van de optimale cyclus- en matrijswisseltijd: twee factoren die cruciaal zijn voor de kwaliteit van het eindproduct. Zo moet de vultijd van de matrijs steeds gerespecteerd worden.
Fase 2: Het berekenen van het nodige grondstofvolume per machine en per shot, aan de hand van silometingen.
Fase 3: Het meten en monitoren van het energieverbruik per machine. Hierbij was het vooral belangrijk om zo precies mogelijke data te genereren. Dat maakt het mogelijk om te achterhalen wanneer een machine plots meer energie verbruikt, en dus sporen van slijtage vertoont. Zo kan het onderhoud op tijd ingepland worden. Bovendien moeten operatoren de gegevens gemakkelijk kunnen raadplegen en interpreteren.

Conceptuele oplossing


• Om elk van deze stappen tot een goed einde te brengen, schakelde Didak de hulp in van Siemens Solution Partner CDC Automatisatie uit Roeselare. In de eerste fase werd een Simatic S7-300 PLC en OPC-server geïnstalleerd. Die waakt nauwgezet over de cyclus- en matrijswisseltijd en traceert stilstanden, zodat de kwaliteit van het eindproduct gegarandeerd blijft. In fase twee deed CDC een beroep op Siemens’ gerenommeerde instrumentatietechnologie om het grondstofvolume in de silo’s te bepalen en zo een beeld te krijgen van de hoeveelheid grondstof die nodig is per shot.
• De grootste uitdaging volgde echter in fase drie. Om een juist beeld te krijgen van het energieverbruik per machine, kreeg elke spuitgiet-installatie een Sentron PAC3200-energiemeter – een dertigtal in totaal. Deze werden vervolgens via Profibus aan de Simatic S7-300 PLC gekoppeld. Die verbinding staat garant voor een snelle overdracht van gegevens. Enkel relevante gegevens worden verstuurd, wat de PLC niet onnodig belast. Bovendien heeft het opvragen van gegevens in de verschillende PAC-toestellen geen invloed op de cyclustijd van de PLC.

Resultaat


• CDC Automatisatie zorgde vervolgens voor een softwarepakket en visualisatie op maat op basis van SQL-databases. Zo krijgt de operator een glashelder en makkelijk raadpleegbaar overzicht van de verschillende meetresultaten. Die geven niet alleen een duidelijk beeld van het aandeel energie in de totale productiekost, maar laten ook toe om preventief onderhoud in te plannen en zo onvoorziene en dure stilstanden te voorkomen. Dankzij de verbruiksgegevens kunnen machines bovendien zo worden ingesteld dat ze optimaal presteren met zo weinig mogelijk energie. Kortom, een oplossing die belangrijke voordelen biedt op het gebied van kwaliteit, kosten, efficiëntie en duurzaamheid.

 

terug naar het overzicht

service gegarandeerd

CDC automatisatie geeft 24u op 24 en 7 dagen op 7 service
en dit zonder service contract!

interesse? een vraag voor ons?

contacteer ons op +32 (0)51 79 77 19
of info@cdcautomatisatie.be

hulp nodig van een specialist?

contacteer ons op +32 (0)51 79 77 19
of info@cdcautomatisatie.be