S7-1200 Siemens contest: Automatische afsproeimachine

Doelstelling van het project:

Volgend project is opgezet om de geurhinder voor de dichtstbijzijnde bevolking in de lente- & zomermaanden te verijdelen. Het domein op zich bestaat uit 7 verschillende hakselzones, waarvan elke zone voorzien is van één of meerdere ventielen. Deze zullen het desbetreffend terrein indien nodig besproeien afhankelijk van z'n grootte en ligging, temperatuur en windrichting. 

Opbouw van de toepassing: 

Om dit te realiseren hebben wij gebruikt gemaakt van de S7-1200 PLC en een eigen geschreven OPC-server, dit in C# visual studio.net. Het programma zorgt voor een continue logging van de windrichting, windsnelheid, de relatieve vochtigheid, temperatuur, ... Aan de hand van deze waarden en de parameters ingesteld in het programma van de verschillende zones worden verscheidene ventielen geschakeld. Deze verspreiden dan een geurvloeistof in de juiste richting over de zones om de geurhinder te verhelpen. Ook is er een continue trending aanwezig in het programma die alle paramaters registreert en weergeeft. Hieronder begrepen zijn de relatieve vochtigheid, windsnelheid, temperatuur, enz.. Deze cijfers zijn allen afkomstig van een weerstation aanwezig op de site. 

Voordelen van de S7-1200 

De S7-1200 is degelijk en betrouwbaar. Voor kleinere toepassingen waarbij men ethernet functionaliteiten nodig heeft, is deze PLC de goedkoopste en beste oplossing.

 
Winnaars Nederlandstalige projecten :

CDC Automatisatie - Automatische afsproeimachine haksel gebieden
Bond Moyson Oost-Vlaanderen – volgnummersysteem

Winnaars Franstalige projecten :

ARMACELL BENELUX - Optimalisation de la fabrication de mousses thermoplastiques
PRO PC - Gestion de l'éclairage et des volets dans la maison

terug naar het overzicht

service gegarandeerd

CDC automatisatie geeft 24u op 24 en 7 dagen op 7 service
en dit zonder service contract!

interesse? een vraag voor ons?

contacteer ons op +32 (0)51 79 77 19
of info@cdcautomatisatie.be

hulp nodig van een specialist?

contacteer ons op +32 (0)51 79 77 19
of info@cdcautomatisatie.be