Best Application Contest

08/05/2015

Donderdag 7 mei werden op de Indumation beurs in Kortrijk de winnaars bekend gemaakt voor de Best Application Contest - TIA Portal based HMI van Siemens.

CDC automatisatie deed opnieuw mee met een project bij onze klant Grandeco en viel terug in de prijzen met een 2de plaats.

 

Installatie voor beheer van PVC-recepten

 

Doelstelling van het project

Bij Grandeco, toonaangevend fabrikant van vinyl wandbekleding, was men op zoek naar een installatie om hun PVC recepten te beheren en uit te voeren met terugkoppeling van het Exxsol verbruik naar een Database.

Opbouw van de toepassing

Installatie bestaat uit 3 Simatic plc's S7-300 die onderling via ethernet in communicatie staan , 2 WinCC applicaties, een Simatic S7-400 en 5 Simatic TP700 Comfort panels. Een TP700 wordt gebruikt voor dosering van Exxsol en PVC. Voor de Exxsoldosering scant de operator de kuipnummer in via een barcodescanner die rechtreeks aangesloten is op de TP700, na dosering wordt de verbruikte hoeveelheid (info uit Siemens massadebietmeter) via WinCC weggeschreven in een SQL server. Voor de PVC dosering wordt er een recept opgehaald uit de SQL server. Alle verbruiken worden teruggestuurd via de WinCC applicatie naar de SQL server voor verdere verwerking.

Voordelen van de toepassing

Gemakkelijke integratie van de Comfort Panel via Ethernet op een bestaande installatie. In de TIA Portal V13 kan eenvoudig een koppeling gemaakt worden met een Step7 V5.5 project via proxy plc. Barcodescanners kunnen rechtstreeks aangesloten worden op de USB-poort van de panel, hiervoor is geen bijkomende communicatie nodig.

 

terug naar het nieuwsoverzicht

service gegarandeerd

CDC automatisatie geeft 24u op 24 en 7 dagen op 7 service
en dit zonder service contract!

interesse? een vraag voor ons?

contacteer ons op +32 (0)51 79 77 19
of info@cdcautomatisatie.be

hulp nodig van een specialist?

contacteer ons op +32 (0)51 79 77 19
of info@cdcautomatisatie.be